Latest News

Life coaching - pentru starea de bine!

Tu când ai căutat ultima oară starea de bine în interiorul tău?

Despre frici, prin experiența mea...

Acum 1 an am simțit cea mai mare frică vreodată! A fost în perioada în care virusul era un pericol iminent și totul se schimba în jurul meu, fără să pot controla ceva. Și nici pe mine. Au apărut multe necunoscute. Aveam nuntă, oare voi mai avea? Voiam să fac un salt profesional, oare voi mai face? Stau în casă sau ies? Oare voi mai putea avea vreo vacanță? Când îi voi putea vedea din nou pe cei dragi?

Uitându-mă în urmă, a fost mult mai puțină teamă de boală și mult mai multă teamă de necunoscut. Era exact acea senzație pe care o ai atunci când intri într-o cameră întunecată, despre care nu știi nimic. Oare primul pas va fi pe podea sau în gol? 

Ce am făcut într-un an plin de necunoscute?

Am aflat că e momentul să ma concentrez pe mine. Am făcut 3 cursuri, am luat 2 acreditări, am aflat răspunsul la marea întrebare ce voi face cu cariera mea. Am avut curaj și mi-am deschis propriul business. Am ajutat oameni care au fost speriați, la fel ca mine. Am învățat enorm despre mine și din câte îmi spun cei din jur, am evoluat extrem de mult. Adică am făcut într-un an ce nu am făcut în 7. Cu tot cu frica după mine!

Ce m-a ajutat?

Coachingul. Da, life coachingul m-a ajutat să-mi dau seama ce-mi doresc și să mă țin tare, contrar emoțiilor și contextului schimbător. În sesiunile cu colegii mei, am înțeles că nu pot să mai caut sens în viața așa cum o știu eu, să nu aștept să revină, ci să găsesc noi surse de sens. Am învățat să mă înțeleg cu schimbarea. Eram certate. Am învățat să mă bazez pe ce ține de mine. Să mă axez pe ce îmi susține pasiunea.

Ce facem în contexte schimbătoare?

Suntem obișnuiți ca, atunci când avem o problemă ce ține de emoții, temeri, frică, nesiguranță, stări proaste, fie ne-o rezolvăm singuri, fie ajungem să facem terapie, ceea ne ni se pare că este grav. Credem că e patologic și că nu ne putem controla.

Cea de care nu am aflat încă este stația de la jumătate dintre cele dintre cele două posibilități - să fii ajutat de cineva specializat, axat pe obiectivele tale și pe starea ta de bine, cu care să vorbești despre viitor, schimbare și stare de bine. Adică de un LIFE COACH. 

Life coachingul te ajută când nu ai o problemă ce ține de sănătatea psihică, ci ceva ce te afectează, te macină și îți dorești să rezolvi pentru o stare mai bună în viitor. Când ai un blocaj, poate. Sau o incertitudine din care nu poți ieși.

În contextul actual este foarte usor să trecem prin astfel de stări. Totul se schimbă în jur, iar noi simțim că pierdem controlul. Că tot ce ne plăcea cândva nu mai putem face. Că nimic nu e sigur. Că tot ce știam înainte nu mai face sens.

Un Life Coach te ajută să găsești noi surse de sens în jurul tău. Să devii mai flexibil, să găsești resurse în interiorul tău, pentru a nu depinde la fel de mult de exterior. 

Nu mai suport!

Să lucrez de acasă, să fac declarații, să nu știu dacă pot sau nu să plec undeva, să mănânc compulsiv, să stau cu frică, să port mască, etc.

Dar dacă lucrurile nu se schimbă, tu te schimbi?

Cum ai putea să îți oferi mai mult timp lucrurilor care îți aduc plăcere, care te împlinesc și care te fac să zâmbești și care vin din interior, mult mai mult decât supărarilor, schimbărilor, constrângerilor care vin din exterior? Când ai avut ultima oară grijă de interiorul tău?

Să ai un Life Coach specialist care să îți vină în sprijin nu este un moft. Este o investiție în tine și în timpul pe care îl economisești pentru că nu stai blocat! Este un plus de valoare dat vieții tale, prin noi sensuri.

Ești dispus să pierzi niște ani așteptând totul să treacă?

Sau ești dispus să ai un partener care să te ajute să stai drept în nisipuri mișcătoare?

 

Vizionează video (15) Life Coaching - pentru starea ta de bine! - YouTube

 

Si fă-ți o programare Programări | Cursuri - Business & Executive Coaching - Life Coaching - Training (brightgoals.ro)

Life Coaching cu Anca Al Kebsi


comentarii

Lasă un comentariu