Latest News

Tu ce alegi, frica sau curajul?

Frica de schimbare

În fața unei schimbări simțim deseori că pierdem controlul. Mai ales atunci când este impusă, pentru că harta conceptelor, a credințelor și cunoștințelor desenată în minte nu mai face sens cu traseul din față. Care e drumul? te întrebi! Prima reacție? Emoția, frica. Apoi, gânduri și acțiuni pe care nu le poți explica. În traducere, ai devenit extrem de agitat, nervos, aerian sau din contră, prea pus pe gânduri și analitic.

Frica de schimbare afectează întreg ciclul gânduri - emoții - acțiuni. Dar este la fel de naturală ca spălatul pe dinți. Și atunci, ce face diferența între curajoși și fricoși?

Timpul pe care îl petreci între frică și curaj

Să încerc să mă întorc la cum era sau sa încerc să fac pasul înainte? Se întreabă mintea ta, apoi începe să creeze șirul dacă...Mulți oameni rămân în acest blocaj ani de zile. Vor să plece de pe loc, dar nu știu cum, vor să se întoarcă, dar nu mai au cum.

În coaching îi spunem Ambivalență!

Și tot în coaching, lucrăm pe varianta cea mai avantajoasă pentru tine. Căutăm împreună argumente pentru a face schimbarea. Și resurse pentru curaj. În coach ai un partener pentru schimbare, pregătit să îți faciliteze acest drum.

Cum arată schimbarea?

Chiar dacă schimbarea arată ca o cameră întunecată, iar tu trebuie să cauți întrerupătorul în celălalt colț, când aprinzi lumina poate să fie o cameră regală. Sau poate fi doar vechea cameră, cu un mic update. Clar e că poate fi mai bine.

Ce devii în urma schimbării?

Important este ce ai devenit tu în urma drumului de la ușă către întrerupător. Un om care se cunoaște mai bine? Unul care-și cunoaște valorile? Unul ceva mai flexibil? Mai deschis? Mai dispus să intre în următoarea cameră? Mai curajos să aprindă următorul întrerupător?

Coachingul cu un specialist este una din cele mai bune metode de a te adapta schimbării. Life coachingul te ajută mai mult decât să adaptezi, ci să îți personalizezi contextul, să înfrângi frica, să îți înțelegi emoțiile și să alegi cele mai bune acțiuni.

 

Vrei să afli cum? Înscrie-te la o sesiune Programări | Cursuri - Business & Executive Coaching - Life Coaching - Training (brightgoals.ro)

Te aștept cu drag la o sesiune de life coaching!

Anca Al Kebsi

 


comentarii

Lasă un comentariu